תחושה רעה וחום אחרי עיסוי תאילנדי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/06/2013 | 07:41 | מאת: אודליה

שלום, אודה לעזרתכם, אני כרגע בתאילנד. שלשום עשיתי מסאז והמסאזיסטית הייתה די אגרסיבית. היא לחצה לי מאוד חזק בנקודות מסוימות בגוף ובעיקר בראש. אתמול היו לי בחילות כל היום וגם חום 37.5. לקחתי אקמול והחום ירד. היטם אני עדיין עם כאבי ראש ובחילות בלתי פוסקות. האם זה מסוכן? מה עלי לעשות? יש לי היום טיסת פנים קצרה ועוד יומיים את הטיסה הארוכה בחזרה לארץ. תודה אודליה

14/06/2013 | 12:05 | מאת: ד"ר רביב בנידור

הדבר המסוכן היחיד שעשוי להיות לעניות דעתי זה אם בוצעה מניפולציה מסוכנת של עמוד השדרה הצוארי ושבר חוליה או קרע שריר אם כי קשה לי להאמין שזה מה שקרה . אחרת ייתכן מאוד ופשוט מדובר בכאבים ובחילות כתוצאה מעיסוי הראש עצמו שזה מלכתחילה משהו שאינו מוכר לי . כמו כן צריך לראות שלא מדובר בבעיה ראשונית שלא קשורה בכלל לעיסוי ופשוט הכל נפל ביחד במקרה אך כמובן מבלי לראות ולבדוק לא ניתן לעשות כלום וקצרה היריעה . עצתי לעקוב ולראות ובכל החמרה לגשת בכל מקרה לרופא עוד לפני הטיסה .

14/06/2013 | 14:59 | מאת: אודליה

תודה רבה על תגובתך המהירה. אני בריאה בד"כ, לא סובלת מחום כמעט אף פעם ולא עשיתי שום דבר במהלך הימים האחרונים, לא אכלתי שום דבר חריג ולא היה שינוי במז האויר ולכן אני סבורה שמדובר במסאז'. בטיסה אני אמורה לקחת קלקסן לדילול דם בשל נטיה לקרישיות יתר, האם יכולה להיות עם זה בעיה? האם יכול להיות שהמסאזיסטית פגעה לי באיזשהו כלי דם בראש? אני מסתובבת כל היום עם בחילה וכאבים בנקודות מסוימות בראש. תודה רבה!

15/06/2013 | 08:46 | מאת: ד"ר רביב בנידור

שוב : ככלל אני מסכים איתך והסיכוי לפגיעה הוא קטן מאוד על פניו , אך כמו כל דבר ברפואה - הכל אפשרי ואף פעם לא אומרים " אין דבר כזה" וביחוד באינטרנט בשלט רחוק מ 10000 קמ . לדעתי איש מקצוע אחראי לא ייתן לך תשובה אחרת ולכן עצתי היא עדיין לפעול לפי מה שקורה : אם הכל עבר ו\או כאבים נקודתיים בלבד שמשתפרים בנקודת לחץ שלחצו לך בלבד מה טוב. אם לא - כאבי ראש חזקים וחריגים , כלליים , נמשכים , בחילות - כדאי לגשת לרופא בשטח . יש מצבים בהם עדיף לא לעגל פינות .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)