שטף דם חמור בקמיצה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/12/2011 | 17:31 | מאת: לולה

שלום, לפני כ - 20 שעות קיבלתי מכה בקמיצה בעת משחק כדורסל. לאחר כאבים עזים והכחלת האצבע הגעתי בלילה לבי"ח. הסירו ממני את הטבעת (בכח..) וצילמו האצבע. הממצע שאין שבר. נשלחתי עם הנחיות לקומפרסים והחזקת היד כשהאצבעות פונות כלפי מעלה. כעת, האצבע אדומה, כחולה, נפוחה וקשה מאוד מאוד. אני לא מצליחה ליישר אותה. התיאור מתייחס לכל אורך האצבע. אין פלישה לכף היד. שאלתי - האם המצב הזה בגדר הנורמה? האם קיימת סכנה כלשהי לאצבע? (יש לציין שאני עובדת עם הידיים וחרדה להן..) האם יש סכנה לפגיעה בכלי דם? בתפקוד עתידי? אודה לקבלת תשובה מהירה:) ל.

06/12/2011 | 18:21 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

סביר להניח שהאצבע נפוחה עקב פגיעה ברקמות רכות- שרירים תת עור וכו. ללא שבר סביר להניח שזה יסתדר. יש להיות במעקב אורטופד לראות שלא מתפתח זיהום משני.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)