חולת אסטמה עם סטרפטוקוקוס בגרון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/08/2011 | 15:56 | מאת: אורטל

אני בת 22 חולת אסטמה קלה-בינונית מילדות ,ההתקף האחרון היה בשבוע שעבר כשבד"כ אין לי התקפים בתדירות גבוהה בכלל. הלכתי לרופאה,אמרה לי שאשתמש באנילציות עם ונטולין+אירובנט+סולבקס(לשיעול וכיח)+בודיקורט. השתמשתי בכל אלו ל-3 ימים והפסקתי לפי הוראת הרופאה שכן אמרה שהסטורציה שלי היא 100% וצילום הריאות שעשיתי כחודש לפני שבאתי אליה-תקין. אחרי יומיים הרגשתי גודש בגרון ולא יכולתי לבלוע פירור של לחם והיה לי די קשה לנשום. חזרתי אליה ואמרה לי שאין לי כלום ואם הגרון כ"כ מפריע לי-שאלך לאא"ג או מיון מכיוון שהיה יום שישי. בערב יום שישי הגודש המשיך להפריע והלכתי ל"ביקורופא" .גם שם הרופאה הסתכלה ובדקה ברפרוף את הגרון ואמרה שחוץ מפטריה על הלשון-אין שום דבר חשוד.התעקשתי לעשות בדיקת משטח גרון ופלא ופלא-יש לי סטרפטוקוקוס. קיבלתי מוקסיפן נוזלי (כי נורא קשה לי לבלוע)250 מ"ג 2 כפיות 3 פעמים ביום ולגבי האסתמה שעדיין נמשכה לי ביחד עם דפיקות לב מואצות-לא קיבלתי שום תרופה או אפילו תשובה הגיונית -רק תירוץ שנקרא "חרדה". היום -אחרי 3 ימים-אני עדיין מרגישה קושי לנשום ובערב יש לי דפיקות לב מואצות.כמו כן,אני לא אוכלת מזון מוצק-רק נוזלי(מרק,גבינה לבנה) אבל עוקבת אחרי חום גוף ולחץ דם-שהם בגדר הנורמה.כמו כן,הלשון שלי קצת צהובה. השאלות שלי הן: 1)יכול להיות שהחיידק התגלה מאוחר מדי והתפשט לי ללב/לריאות ורק החמיר את המצב? 2)האם אחרי טיפול אנטיביוטי במשך 10 ימים כל המיחושים וההרגשות המציקות יעברו? 3)אתמול השתמשתי במשאף ונטולין ירוק ואחריו גם בפליקסוטייד כי התקשיתי לנשום. אחרי כשעתיים ,התעוררתי מתוך שינה עם דפיקות לב מואצות. יכול להיות שבאמת אנילציות ומשאפים מזיקים לתחושה הכללית בזמן שיש סטרפטוקוקוס או שזה יכול להיות סימן להתדרדרות מערכת הנשימה/תפקוד הלב? (חשוב לציין שעשיתי בדיקת א.ק.ג וסטורציה שיצאו תקינות) אנא החזירו לי תשובה בהקדם,אני נורא לחוצה וחוששת לבריאותי!

24/08/2011 | 18:46 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

1. לא סביר שהחידק התגלה מאוחר מדי והתפשט לריאות שכן אין לך חום או שיעול קשה. הפגיעה בלב מסטרפטקוקוס הינה קשורה למערכת החיסונית ואינה קוראת באופן מיידי כך שסביר שאין פגיעה בלב. 2. מטרת הטיפול משך 10 ימים הינה להפחית את הסיכוי לפגיעה מאוחרת בעתיד בלב.אני ממליצה בכל זאת לעבור לטיפול ברפאפן שכן מנסיוני רפאפן יעיל יותר לטיפול בדלקת גרון מאשר מוקסיפן. 3. דפיקות הלב המואצות הן כנראה תופעת לואי לשימוש בונטולין. במידה ואינך חשה כל שיפור בבליעה יש להבדק שוב ע"י רופא אא"ג שכן יש מקרים נדירים בהם יש צורך בטיפול אנטיביוטי דרך הוריד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)