מתן שתן לעיתים תכופות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/07/2011 | 10:13 | מאת: אורנית

שלום רב, אני צעירה רק בת 21 אבל כל חיי אני ידועה כאחת שהשירותים הוא החבר הטוב ביותר שלי. לפני טיולים שנתיים לא הייתי שותה 12 שעות, ובמיום יום אני הולכת לשירותים המון, כמו כן אני גם מאוד אוהבת מים וכשאני מגזימה עם שתיית מים אני בשירותים כל כמה דקות (בלי הגזמה). לפעמים זה ממש מפריע לי ולפעמים זה לא אכפת לי כל עוד זה נובע משתיית מים. בסה"כ אני בן אדם בריא אז האם התופעה נורמלית, גנטית או שיש לבדוק אותה?

26/07/2011 | 13:46 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לעתים מתן מרובה של שתן נובע משתיה מרובה ואז אין כל בעיה. לעתים נגרם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן. בד"כ מלווה בצריבה כאב תכיפות ודחיפות. לעתים נגרם כתוצאה משלפוחית רגיזה. יש לעשות בירור הכולל בדיקת שתן לכללית ולתרבית, US דרכי שתן ובדיקה ע"י אורולוג בקופ"ח.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)