הכשת נחש ארסי ללא יכולת פינוי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/07/2011 | 11:50 | מאת: ישראל

שלום רב, אני נוהג לטייל לבדי בחיק הטבע ולעיתים אני פוגש בחברים היקרים המדוברים. שאלתי היא, במידה והם פוגשים בי לפני שאני פוגש בהם, במילים אחרות מכישים אותי ואין באפשרותי להתפנות או אפילו להזעיק עזרה - מה עליי לעשות? אני מבין שהתשובה תלויה בהמון גורמים כמו האיבר המוכש, זמן (משך) ההכשה, מלאי הארס אצל הנחש ועוד. עדיין כל קווים כללים ככל שיהיו יעזרו, גם התשובה הפסימית מכל. תודה מראש.

19/07/2011 | 13:03 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

בארץ הכשה של נחש צפע יכולה להיות קטלנית. הדבר קשור בהרבה משתנים כגון עונת השנה, כמות הארס שהוזרקה בהכשה, משקל החולה (ילד או מבוגר) ועוד. הכשת נחש הכרוכה בתסמינים כלליים כגון ירידת לחץ דם,דופק מהיר, ירידה בספירת הטסיות בדם, או בתסמינים מקומיים באזור ההכשה כגון נפיחות המתקדמת במהירות וכאבים עזים דורשת טיפול בנסיוב הנמצא בחדר מיון בלבד. לא ידוע לי על טיפול שמרני יעיל. יש צורך בפינוי מהיר. אין מקום לחוסם עורקים אלא רק לחבישת לחץ וקיבוע.

19/07/2011 | 15:12 | מאת: ישראל

אני משער שהדימום לא מאסיבי במקרה של הכשה וזו הסיבה שאני מכיר לשימוש בחבישה הזאת. לשם וידוא: גם אם אין פינוי מהיר, אפילו איטי, לא לשים חוסם עורקים? כלומר עד שמצליחים לחסום את האיבר רוב הארס כבר יתפשט בגוף? תודה על התגובה והסבלנות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)