היפרוונטילציה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/06/2011 | 22:16 | מאת: לולה

שלום רב, אתמול בערב היה לי התקף היפרוונטילציה בפעם הראשונה אי פעם, לאחר יומיים של בחילות חזקות ושלשול קל. הייתה לי תחושת נימול בכל הגוף, סחרחורת ושרירי כפות הידיים שלי נקשחו ולא יכולתי להזיז אותן. לקחו אותי לחדר מיון, שם עלה שיש לי רמת אשלגן נמוכה בדם - 3.1 המסקנה של הרופאים הייתה שמדובר באירוע חרדה, משום שלפני כ-5 שנים הייתה לי הפרעת חרדה ולכן אני עד היום לוקחת רסיטל, ומשום שאירוע הנשימה קרה לאחר שסיימתי מבחן גדול (אגב הייתי על ריטלין – במרשם כמובן). היו לי הרבה התקפי חרדה בעבר ומעולם לא קרה לי דבר כזה, ובנוסף הייתי רק בקצת לחץ לפני מבחן אבל לא ברמה שתגרום לי להתקף חרדה חריג דווקא אחריו. האם יכול להיות שקוצר הנשימה קרה בשל רמת האשלגן הנמוכה? או שרמת אשלגן נמוכה נובעת דווקא מההיפרונטילציה? מה עוד יכול להיות ההסבר? עכשיו, אגב, עדיין מדי פעם אני מרגישה מועקה בנשימה, חולשה, ויש לי כאב חזק מידי פעם בגב התחתון מצד שמאל. תודה רבה, לולה

04/06/2011 | 07:45 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

שלשול יכל לגרום לירידה ברמות האשלגן ובעיקר ההיפרונטילציה עצמה גורמת לבססת נשימתית הגורמת לירידה ברמות האשלגן מדובר בירידה זמנית שכן כאשר ההיפרונטילציה חולפת חולפת גם הבססת ורמות האשלגן חוזרות לתקין.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)