טטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/06/2011 | 09:28 | מאת: אלי

בתי בכיתה ח' צפויה לקבל זריקת חיסון שגרתית. לפני שנתיים במקרה מסויים חוסנה בטטנוס בבי"ח. האם להימנע מחיסון נוכחי? היש סיכון לתופעות לוואי מיותרות לטטנוס נוסף(במקרה שלה)? האם החיסון הצפוי משולב ולא ניתן להפרידו? או שדווקא זו הזדמנות להאריך את תקופת הבטחון הבאה? תודה

02/06/2011 | 10:37 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

בתך קבלה חיסון טטנוס אשר בד"כ משולב עם דיפתריה. בכיתה ח מקבלים חיסון משולב לדיפתריה טטונוס ופרטוסיס(שעלת). לא ניתן להתחסן לשעלת בנפרד וזהו חיסון שחשוב לקבלו. מנה נוספת של חיסון טטנוס לא תגרום כל נזק ולכן אני ממליצה להתחסן כרגיל עם בני כתתה. (לאחר התייעצות עם ד"ר אורן פלדמן רופא ילדים מרמב"ם)

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)