פריחה בגוף לאחר אכילת פלפל חריף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/04/2011 | 19:50 | מאת: נורית

היי, אתמול בצוהריים אכלתי פלפל חריף מטוגן ואחה"צ היתה לי פריחה מגרדת ואדמומית. בתחילה זה היה רק באיזור הירכיים קרוב יותר לברכיים. במהלך הלילה התקשיתי לישון בגלל תחושת הגירודים שהתפשטה לכל אורך הרגליים וכפות הרגליים והזרועות בחלקן העליון. נכון לעכשיו, יותר מ- 24ש' אני סובלת מאדמומיות וגירודים בכל הגוף. כמו כן יש מאין שלפוחיות כמו לאחר עקיצת יתוש. מה לעשות?

10/04/2011 | 09:41 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

נראה שמדובר בתגובה עורית ע"ר תגובה אלרגית הנקראת אורטיקריה. הסכנה המיידית במצב זה הינה מעורבות של דרכי הנשימה המתבטאת בנפיחות של השפתיים ו/או הלשון קוצר נשימה או צפצופים. בכל מקרה של פריחה מפושטת כפי שאת מתארת יש להבדק ע"י רופא . במידה ואין רופא זמין יש לפנות למיון.

10/04/2011 | 10:32 | מאת: נורית

בוקר טוב, ביקרתי הבוקר אצל הרופאה שלי וקיבלתי ממנה כדור נגד אלרגיה fexofenadina 180 mg . אני בשלב ההמתנה לבדוק את ההשפעה וקיבלתי ממנה הפנייה למיון במידת הצורך. תודה רבה ושבוע טוב, נורית

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)