חיידק ..

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/04/2011 | 16:25 | מאת: נוי

באתי במגע עם מישו שססובל מדלקת קרום המוח הרופא רוצה לתת לי אנטיביוטיקה רוליד כמה זמן בדר"כ לוקחחים אותה ובאיזה מינון? האם זה יכולל להזיק?

11/04/2011 | 08:26 | מאת: ד"ר מרב סלוטקי

לאחר התייעצות עם ד"ר עמי נויברגר מהיחידה למחלות זיהומיות בבי"ח רמב"ם: 1. יש צורך בטיפול מונע רק בחיידק מנינגוקוק. 2. יש צורך בטיפול מונע רק במגע מאד קרוב- מגורים בחדר משותף, נשיקה. 3. טיפול הבחירה המונע הינו כדור ציפרוקסין 500 מ"ג חד פעמי או אזניל 500 מ"ג חד פעמי. הטיפול אינו גורם נזק. 4. אם קבלת רוליד זה גם בסדר כנראה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)