דלקת במוח- דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/12/2009 | 15:33 | מאת: ליאת

שלום דוקטור! אבי מאושפז מזה שבוע במחלקת טיפול נמרץ כשהוא מורדם ומונשם במצב קשה עקב דלקת במוח. הרופאים שולחים כל הזמן תרביות כדי לבדוק מה הגורם לדלקת אך כל התרביות שנשלחות שליליות ולכן נאמר לנו כי רוב הסיכויים שזה ויראלי וב- 60% מהמקרים לא יכולים לעלות על הגורם לדלקת ונותנים לו אנטיביוטיקה רב היקפית. למרות זאת החום שלו גבוה (אם כי פחות מאשר בימים הראשונים לאשפוזו) כרגע החום נע בין 37.7-38.5 והלחץ דם לעיתים גם נורא גבוה אך הוא מקבל תרופות שמאזנות את זה. שאלתי היא האם נתקלת במקרים מסוג זה? האם אכן לא תמיד ניתן לעלות על הגורם לדלקת? אשמח לקבל כל מידע שתוכל לתת אודות מקרה זה, אני פשוט כבר חסרת אונים תודה. בברכה, ליאת

03/12/2009 | 09:57 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אני לא נוהג להתערב בעבודה של רופאים אחרים. אני מניח כי הרופאים במחלקה לטיפול נמרץ יודעים את עבודתם

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)