כמה חמורה הופעת שיהוקים עם דקסמטזון?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/07/2009 | 18:16 | מאת: יובל

ד"ר טל אור שלום, אני סובל מהתקפי מגרנה קשים לעתים קרובות. במקרים קשים בהם ההתקיפים רצופים ומשככי הכאבים (רגילים וטריפטאנים למגרנות) לא עוזרים קיבלתי בעבר סטרואידים מסוג דקסמטזון (פעם אחת בבוקר) במינון המתחיל ב14 מג והולך ויורד ב2 מג כל יומיים. בעבר הטיפול היה הצלחה ללא תופעות לואי. הפעם רק התחלתי את הטיפול (היום השני) בינתיים אין שיפור במגרנה ולעומת זאת אני חווה תופעת לוואי אשר אני רואה כי מייחסים אותה לדקסמטזון. כמה חמורה הופעת שיהוקים עם דקסמטזון? האם מדובר בנזק פיזי ועלי להפסיק מיד עם הכדורים או שמדובר בעיקר באי נחת זמני? האם ירידה דרסטית במינון (נגיד ל8 מ"ג) יכולה לפתור את הבעיה. (השארתי הודעה לרופא שלי אך הנושא דחוף לי ואשמח לדעה נוספת שכן אינני יכול להמשיך לסבול מהכאב המגרנותי ואני יודע כי דקסמטזון עזר בעבר. בתודה מראש! יובל

09/07/2009 | 10:20 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אין לקחת סטראודים ללא הוראת רופא. ולכן גם במינון וגם הירידה במינון חייב להיות בהתיעצות עם הרופא שלך

24/11/2019 | 01:33 | מאת: דן

הוא בך הכל שאל שאלה דיי פשוטה לגביי שיהוקים..

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)