כוויות שמש ובלוטות לימפה נפוחות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/07/2008 | 18:02 | מאת: ריקי

אני לא בטוחה אם זה המקום הנכון לשאול, אבל זה הפורום שהופנתי אליו בחיפוש. לפני כשבועיים וחצי הייתי בפארק מים ובעקבות כך 'נשרפתי' בצורה חמורה יחסית בכתפיים. ניסיתי למרוח כל מני קרמים שלא ממש עזרו אז פשוט נתתי לזמן לעשות את שלו. לאחר מספר ימים הכתפיים החלו להתקלף אז קילפתי את מה שהיה ניתן (לא חכם מצדי...) כתוצאה מכך נוצרו לי מספר פצעים, ולאחר יציאה משהיה במקלחת נוצרו מעיין שלפוחיות עם מעט מוגלה. טיפלתי בעזרת ויטה-מרפן וב"ה כמעט ולא נשארו סימנים למעט מעט אדמומיות וקצת קילופי עור. שמתי לב שבזמן שהייתי שרופה נוצרו לי מספר בלוטות לימפה מעט מוגדלות באזורים שונים בצוואר, יחסית קרוב למקום בו נשרפתי. בנוסף יש לי 3 קשרים למפטיים מוגדלים כתוצאה מחור נוסף באוזן (העניין מטופל ע"י רופא אף אוזן גרון) שאלתי היא האם הכוויות בכתפיים יכולות לגרום להתנפחות של בלוטות הלימפה כתוצאה מזיהום? אם כן, כיצד ניתן לטפל בזה? והאם יכול להיות שזה בכלל קשור לקשרים הליפמטיים המוגדלים? סליחה על אורך השאלה, ותודה מראש:)

07/07/2008 | 11:35 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התשובה היא כן. יכול להיות שגדילת קשריות הלימפה היא כתוצאה מהזהום. הטיפול הוא בזהום עצמו ואז עם הזמן ירדו בלוטות הלימפה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)