כאבים במפשעות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/06/2008 | 18:07 | מאת: חדד שלום

אני שחקן כדורסל ובחצי השנה האחרונה אני סובל מכאבים במפשעות וכן באשכים ובצמוד אליהם.ערכתי מספר בדיקות,פעמיים אולטראסונד פעם אחת נרשם בתשובה בקע מפשעתי קטן 11 מ"מ צד שמאל,ניגשתי לכירוג לאחר הבדיקה והוא אמר שמקור הכאבים לדעתו לא בגלל הבקע והפנה אותי לאורולג.ניגשתי לאורולג מומחה והוא טען שאצלי הכול בסדר וזה לא בעיה של האשכים.בינתים הכאבים חלפו לצד ימין{בהתחלה כפי שציינתי הכאבים היו בצד שמאל}ניגשתי שוב לבדיקת אולטרסאונד והממצא היה הפעם בקע בצד ימין ללא שום אזכור על האבחנה הקודמת של הבקע בצד שמאל.שאלתי את הרופא שעשה לי את בדיקת האולטרסאונד כיצד בבדיקה הקודמת הוא אמר לי כי הבקע בצד שמאל ועכשיו הוא רק בצד ימין אז הוא ייעץ לי לעשות בדיקה נוספת אצל רופא כדי לקבל חוות דעת שלישית. ניגשתי חזר לרופא כירוג בקופ"ח הראתי לי את התשובות אז הוא החליט לבצע לי בדיקת c.t ותשובת הcT שאין לי בקע לא בצד ימין ולא בצד שמאל כפי שניתן להבין מדברי אני כרגע אובד עצות הכאבים ממשיכים והבדיקות לא שגילו ממצא אלה מבלבלות אותי. שאלתי:1.לאחר בדיקת הCT הרופא חושב שיש צורך לגשת לאורטופד ולהתמקד בבעיה שלא קשורה לבקעים אלה אולי טיפול פיזוטרפי 2.האם בדיקת CT אמינה יותר מבדיקת אולטרסאונד 3.האם לפי ממצאים אלו תוכל לכון אותי לטיפול\רופא מתאים מבקש עזרה בברכה שלום

26/06/2008 | 08:00 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הבדיקה הטובה ביותר היא בדיקה פיזיקאלית ע"י כירורג מומחה. מיכון שאם יש בקע קטן ואין מעבר של מעי דרך הבקע בזמן הדיקה (US CT ) יש אפשרות כי הבקע לא יתגלה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)