מכה באצבע הקטנה ברגל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/01/2008 | 00:34 | מאת: גלי

נתקלתי היום ברהיט מעץ עם הרגל (באצבע הקטנה) בעוצמה ממש חזקה. זה קורה לי לעיתים רחוקות ואני מרגישה כאב שעובר אחרי 10 דקות בערך. הפעם הכאב לא עובר (כבר עברו 4 שעות) שמתי משחה לכאב וחבשתי את הרגל אך עדין מאוד כואב לי לדרוך עם האצבע וכואב גם אם אני מזיזה את קצת את האצבע. עכשיו הורדתי את התחבושת וגיליתי שהאצבע גם התנפחה וחלק ממנה קיבל צבע כחול. האם יש סיבה לדאוג? או שזה אמור לעבור מעצמו וזה נפוח וכחול בגלל שהמכה הייתה ממש חזקה? תודה רבה גלי.

15/01/2008 | 12:28 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יכול להיות שיש נקע או שבר של האצבע. בדרך כלל אין מה לעשות באצבעות הרגליים. אבל בכל זאת כדאי לעבור בדיקת אורטופד וצילום.

15/01/2008 | 14:50 | מאת: גלי

עדין יש לי כאבים. אני לא יכולה לדרוך טוב על האצבע ולא יכולה לקפל אותה כמו כן היא עדין נפוחה וקצת סגולה. אני אלך לעשות צילום. שוב תודה רבה

09/04/2008 | 09:16 | מאת: רותם

ד"ר שלום ובוקר טוב! אני סובלת מכאבים עזים וחזקים ביותר בבוהן השמאלית. אינני יכולה ללבוש נעליים אפילו לא כפכף וגם כשאני יחפה זה כואב לי. ניסיתי לקבוע תור לקופ"ח אך הכל תפוס עד יום ראשון. בהתחלה חשבתי שאולי זה ציפורן חודרנית, אך במבט יותר קרוב שמתי לב שהציפורן נהייתה כחולה, וישנה נפיחות מסביב לקטיקולה (החלק הפנימי, מאיפה שהציפורן גודלת) ונדמה כי הכל שם מלא מוגלה. מה אתה ממליץ לעשות? האם ישנה איזושהי משחה שתוציא את המוגלה? אודה על התייחסותך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)