הנשמה מלאכותית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

29/07/2007 | 11:31 | מאת: טל

קראתי כי בהנשמה מפה לפה אחת מהמטרות המושגות היא הגעה לרמה גבוהה של פד"ח בדם המטופל המהווה גירוי חזק למוחו ומעוררת את מרכז בקרת הנשימה שלו להגביר אוורור. האם הגיוני ונכון הדבר? שכן גם ללא ההנשמה ריכוז הפד"ח בדמו יעלה . נתון נוסף שקראתי ואיני יודעת אם הוא מבוסס- "במיכלי חמצן המיועדים להנשמת בני אדם שהפסיקו לנשום מוסיפים 5% פד"ח"- ושאלתי היא האם נתון זה נכון? האם ריכוז גבוה של פד"ח לא יביא להורדת ה PH ולנזק למטופל?

31/07/2007 | 08:25 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התשובה היא לא רבתי. זאת לא מטרת ההנשמה ואין מוספים פחמן דו חמצני למיכלי חמצן

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)