חיידק אלים בשם קלפסיאלה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/03/2007 | 23:02 | מאת: דגנית

שלום רב חמי מאושפז בבית חולים תל השומר כבר 8 חודשים בשבועות האחרונים חלה הרעה במצבו דובר על חיידק בדם ,הוא בבידוד כבר 3 שבועות אך הילדים שלו מטפלים בו ונוגעים בו אני חייבת לציין שהוא עם פצעים פתוחים מוגלתיים ובטן פתוחה לאחר ניתוח של סטומה שלא הצליח והם מטפלים בו מחליפים לותחבושות אוכלים איתו וכיוצא בזה. בשבוע האחרון חלה הרעה במצבו הוא חסר הכרה בטיפול נימרץ מונשם מורדם בכריסת מערכות ילדיו עדיין ניכנסים אליו ונימצאים לידו למרות שיש בחדר שלט של בידוד כרגע נודע לי על החיידק האלים שנימצא בתל השומר ובעוד בתי חולים ואני לא יכולה שלא לחשוב על בעלי ואחיו שלא נידבקו מהחיידק בחדשות טענו שהחיידק לא מסוכן למי שלא שהה בבית החולים .אך מה אם המשפחות של החוליםשנימצאים לידם יום יום. הייתי רוצה לדעת אם עליהם לעבור בדיקה למרות שהרופאים לא היזהירו אותם מפני החיידק.

11/03/2007 | 08:10 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

החידק האלים אינו פוגע באנשים בריאים. יכול להיות שהם נושאים אותו אבל הם לא נפגעים ממנו. לכן לאנשים בריאים אין מה לחשוש ממגע. רצוי מאד לחרחוץ טוב ידיים לפני ואחרי מגע אם החולים בכדי לשבור את שרשרת הזהום.

11/03/2007 | 20:05 | מאת: מ.

סליחה דגנית שאני נכנסת לשאלתך, אך יש משהו שחשוב לי לדעת בעיניין זה - האם אדם עם מחלה אוטואימיונית שיהיה קרוב לחולים או שאפילו סתם יהיה קרוב למחלקות הללו,האם יש סיכוי שתהיה הדבקה אם קרובים לאותו אדם,או יושבים על אותו כיסא וכו'? או אם עושים בדיקה אחרי שחולה קלפסיאלה עשה אותה?

12/05/2008 | 22:10 | מאת: ערן עמר

שלום אבי נמצא בבית חולים סיעודי ונדבק בחיידק, הרופאים אמרו לנו שנשאר לו כשלושה חודשים לחיות, האם לא ניתן לעשות כלום כנגד החיידק?

26/02/2009 | 17:58 | מאת: שי

השאלה לד"ר טל-אור - חולה שנדבק בעת היותו בבית חולים - בחיידק הקלפסיאלה - האם מדובר ברשלנות רפואית של בית החולים? - הרי אם הצוות הרפואי היה מקפיד על כללי הגיינה נאותים, לא הייתה הדבקות...

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)