כולסטרול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/02/2007 | 20:24 | מאת: רונן

שלום רב, אני כבן 40 ולאחרונה בביצוע בדיקות דם התגלו אצלי ערכי כולסטרול גבוהים: - כולסטרול כללי - 260 - כולסטרול "רע" - 160 (כמדומני LDL). אני נמצא כעת בשליחות בחו"ל ולדברי הרופא המטפל עלי לקבל טיפול תרופתי כנגד הכולסטרול. המוזר הוא (ויתכן והנ"ל נובע מבורות שלי בנושא) שאני סה"כ די רזה (גובה 1.70 ושוקל 56 ק"ג) איני אוכל מאכלים שומניים (בעיקר בשל חוסר חיבה לכך) וגם איני מרבה באכילת בשר אדום. לציין כי אני סובל מבעיות מרובות במערכת העיכון כגון כיבים בעבר, רפלוקס אזופגיטיס קשה, מס' ניתוחים שעברתי ואף פאנקריאטיטיס בעבר אשר נחשדה בזמנו בגין שומנים אך לאחר מכן התגלו אבנים בכיס מרה. בסיכומו של דבר שאלתי היא האם תופעה זו של כולסטרול נובעת מסיבות תורשתיות (אצל אמא שלי התגלו לפני מס' שנים ערכי כולסטרול גבוהים ומאז היא מטופלת בתרופות) והאם אכן עלי לקבל טיפול תרופתי, במידה וכן האם הוא עלול להשפיע על הרפלוקס האם עודף כולסטרול יכול להחמיר תופעה של רפלוקס? מודה מראש על התייחסותך ומתנצל על אריכות שאלתי, רונן

18/02/2007 | 09:47 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התשובה היא כן. עודף שומנים בדם היא תופעה משפחתית. ואין קשר בין הרפלוקס לעודף השומנים. ורצוי לטפל

18/08/2007 | 23:32 | מאת: בת שבע

שבוע טוב שלום שמי בת שבע ואני מעונינת לדעת מהו כולסטרול גבוה עשיתי בדיקות ויצא שבכולסטרול יש 200 האם זה גבוה או בסדר אני פשוט לא מבינה בזה אודה לך אם תחזור אלי בהקדם

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)