עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/12/2006 | 12:39 | מאת: רינת

שלום רב, אמי בת 55 בריאה ומאושרת. פעמיים במהלך 4 הימים האחרונים אמי התלוננה על תחושה של ניתוק ממהמציאות , תחושה כאילו היא חווה את הנעשה מבחוץ ואינה יכולה להשתתף. כאשר זה קורה היא אינה זוכרת מי היא, והיכן היא. בכדי להסוות זאת היא פשוט ישבה בצד "עד יעבור זעם". מצב זה של ניתוק נמשך כ10-15 דקות. מצב זה התרחש אצלה במשך מספר פעמים לפני כ-33 נה ומאז לא קרה עד ליום שבת האחרון. אבקש את עזרתכם באיתור הגורם שיוכל לעזור לנו . כמו כן אבקש לדעת כיצד נקראת התופעה ועד כמה היא חמורה. בתודה מראש

06/12/2006 | 07:51 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התופעה דומה למה שמכונה TIA כלומר חוסר הספקת חמצן זמנית למוח. החלק שאינו מתאים לאירוע הוא חוויה דומה לפני שנים רבות. בכול מקרה ההיתי ממליץ על בדיקה נירולוגית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)