בעייה בזמן טיסה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/07/2006 | 23:10 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 26 ועתידה לטוס מחרתיים לארה"ב. לצערי הרב, אני מאד חוששת מהטיסה שכן בפעמים קודמות שטסתי נתקלתי בבעיה חריפה במיוחד - במהלך הטיסה התחילו לי כאבים בצד השמאלי של הראש אשר הלכו והתעצמו בצורה בלתי נסבלת עם הנחיתה. ככל שהמטוס נחת יותר, הרגשתי מעין דקירות חזקות בגרון, בלשון, באוזן (והכל בבצד השמאלי של הגוף) ממש כמו סכינים שחותכים אותי. הרגשתי שנוצרה מעמסה נוראית על הגוף, העין השמאלית שלי דמעה מאד (בפעם הראשונה שזה קרה לי לא ידעתי אם אצא מזה...). לאחר הנחיתה הבחנתי בסימן אדום שיצא לי על החלק השמאלי של הצוואר (כמו סימן של סריטה נפוחה). בפעם השנייה שנאלתי לטוס קיבלתי עצות לעשות המון תרגילים לזרימת דם טובה יותר, וכך עשיתי. חשוב לציין שעדיין הרגשתי בחלק מהתסמינים אך בצורה פחותה בהרבה (מה שכן, היה מדובר בטיסה של 4 שעות בלבד). כעת יש לי טיסה ישירה לניו יורק, ואני תוהה אולי יש איזשהו טיפול מונע... אני מצטערת על אורך הפנייה ומקווה מאד שתוכל לעזור לי! בברכת שבוע טוב ושקט, אפרת.

17/07/2006 | 09:21 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לדעתי לפי התאור שלך סבלת מדלקת באוזן או בסינוס השמאלי ואז בזמן הנחיתה אין השוואת לחצים בין האוזן האמצאית לחלל החיצון ומכאן התופעות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)