מאמר בנושא הכשות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/03/2006 | 12:38 | מאת: מירב

בעלי ואני גרים בקוסטה ריקה. הנחש הארסי ביותר שם נקרא "טרציופלו" (נחש קטיפה). לפי הסיפורים, הכשה של נחש כזה נגמרת במוות, מכיוון שיש עד חצי שעה להגיע לבי"ח. בי"ח בקוסטה ריקה אף פעם לא נמצא במרחק של חצי שעה. במקרה הכי הכי טוב יקח שעתיים להגיע לבי"ח. השאלה שלי היא: במרה שמישהו הוכש, האם יש לחכות למותו (כמובן שאם יהיה זה בעלי או אחד מילדי לא אסכים לעשות זאת) או שבכל זאת יש משהו במיתוס של מציצת הדם. מה עוד ניתן לעשות במקרה שאין ברירה ויודעים שבי"ח רחוק מדי. תודה, מירב.

12/03/2006 | 08:08 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

בכל הכשת נחש בטיפול הראשוני הינו השכת הנפגע במנוחה מוחלטת. קרור של אזור הפגיעה לא להקפאה אלה קרור. יש לפנות את הנפגע במהירות למרכז רפואי שיכול לטפל בפגיעה. אפשר להוסיף חוסם רפוי על האבר הנפגע

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)