קריש דם ברגל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/02/2006 | 13:18 | מאת: בן

שלום אינני יודע אם הגעתי לפורום הנכון אשמח אם אקבל הכוונה לגבי הקטגוריה של בעיה זו. אחי מאושפז לאחר שרגלו התנפחה, וגילו קריש דם ברגל ליד הברך בצד הפנימי של הירך. צילומים הראו שקריש דם הגיע לריאותיו. כרגע הוא מטופל ע"י מדללי דם כדי למנוע את התפשטות הקריש. הוא סובל מחום גבוהה ושיעולים כמו כן רגלו התנפחה ואין שיפור. ברצוני לדעת האם יש אפשרות כלשהי להוציא אותו ממצב מסוכן זה, כאשר כל רגע עלול מצבו להדרדר כתוצאה מהתפשטות הקריש וספיחים במערכת הדם, מה ניתן לעשות מעבר לטיפול הרגיל ע"י מדללי דם, ומה יוכל לעשות לאחר שישוחרר מבית החולים. אודה לקבלת תשובה וכמו כן להפניייה למונחים הרפואיים של הבעיה כדי שאוכל לקרא בעצמי. תודה בן

27/02/2006 | 09:33 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הטיפול הוא אכן בנוגדי קרישה. יש המוסיפים על כך פקטורים הממסים קרשים בהזרקה ישירה תחת שיקוף. קרוב לואדי שלאחר השיחרור ימשיך להיות מטופל בנוגדי קרישה.

27/02/2006 | 11:49 | מאת: בן

תודה על המענה אין ניתוח למצב כזה? כגון שאיבת הקריש ע"י החדרת צינור?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)