TIA

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/10/2005 | 00:24 | מאת: TIA

הי, שאלתי בנושא TIA, האם לאחר שקיים חשד לארוע בדיעבד, ניתן לאשש חשד לCVA עתידי? האם ניתן לאבחן בודאות TIA בדיעבד גם אם התרחש לפני מספר ימים? האם ניתן לתת טיפול מונע לCVA איסכמי בעקבות TIA? ידוע לי על טיפול ניסיוני לשיקום מלא מ CVA (של המסת הקריש ופתיחה מלאה של כלי הדם החסום) האם זה קיים באזור הצפון (עפולה והסביבה)? האם כל חולה שעבר CVA יכול לעבור טיפול זה אם הגיע תוך 3 שעות מאז עבר הארוע המוחי? כמו כן, מה האבחנה המבדלת לTIA? תודה

14/10/2005 | 15:48 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אני אענה בקצרה. TIA הינו ארוע מוחי אשר תוך 24 שעות חולף כליל ללא סמנים כל שהם. כן מי שעבר TIA הסיכוי שלו לסבול מ CVA גדל. TIA תמיד מאובחן לאחר מעשה לפחות אחרי 24 שעות הטיפול ב CVA ניתו באזור הצפון ברמב"ם ויכול להיות שבעוד מספר בתי חולים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)