זיהום בבתי חולים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/04/2005 | 22:27 | מאת: א ירון

לדר ערן שלום. ראשית כנראה את בנך השוחה בבריכת מכבי הר הכרמל יצא לי להכיר והוא ילד מקסים גם אני שחיין בקבוצת המסטר ואתה מוזמן להצטרף ...... שנית , לפני חודש אושפז אבי באחד ממחלקות בבית חולים ידוע בחיפה על לחץ דם ודופק לא סדיר ( בן 84 חסר פעילות גופנית וניזון ממזון תעשייתי מרובה כימיקלים ותכשירים וטרינריים ....) בזמן שהותו הקצרה במחלקה הפנימית הזהרתי את אבי על כך ששהות ארוכה מידי בבית חולים מסוכנת ביותר שכן בהסתכלות לעבר פתחי פליטת האוויר ה"ממוזג" נראה בברור שהמערכת איננה מקבלת שום ניקוי שוטף וייתכן ששם ישנו מקור לא אכזב של חיידקים פתוגניים שיכולים לתקוף כל אחד שמערכת החיסון שלו קצת מקרטעת .... ובכן אבי קיבל עצתי ולאחר יממה הסתלק ממקום מזוהם זה. לאחר מספר ימים ראה זה פלא חטף אבי דלקת ריאות חריפה ונאלץ להתמודד עם המחלה בעזרת מיגוון של תרופות אנטיביוטיות . החלטתי לטול יוזמה ומאחר ובמיקצועי אני עוסק בניהול תחזוקת מערכות לטיפול והולכת אוויר הגעתי לאותה מחלקה פנימית , פירקתי אביזר סופי של המערכת ( נקרא "גריל" )ואספתי מעלי פני אחורי האביזר כמות של אבק דביק שנשלח אחר כבוד לאחת מהמעבדות המוכרות והמאושרות בצפון . לאחר מספר ימים הודיעו לי מהמעבדה שהתוצאה מראה על הימצאות עובשים מפרישי רעלנים הגורמים למחלות ריאה ודרכי הנשימה ..... רצוי לציין שהאביזר נלקח ממקור יניקה ולא ממקור פליטת אוויר מה שאומר שלו היה נלקח אביזר ממקום פליטה היו התוצאות הרבה יותר חמורות!!! כעת הייתי מבקש ממך לומר לי מה עלי לעשות ע"מ למנוע מוות מזיהום ודאי ממאות מאושפזים בבתי החולים בארץ , למי עלי לפנות לשינוי המצב שאגב גם פוגע בכם עובדי בתי החולים ומערכת הבריאות ..... אגב בטוחני שמצב זה אופייני לשאר המקומות המשמשים לציבור אלא שבבתי החולים נמצאים בני אדם שמערכת החיסון שלהם נמצאת במצב ירוד ואי לכך הינם חשופים במיוחד לחידקים ווירוסים מחוללי מחלות ........ מחכה לתשובתיך

25/04/2005 | 12:19 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

ירון אני לא מבין גדול בנושא מזגנים. למרות זאת נראה לי שאם יש פילטרים במזגנים אז במוצא יהיו פחות חיידקים מאשר הכניסה. בכל אופן אני מציע לך לפנות להנהלת בית החולים בצורה מסודרת. אני משוכנע כי תקבל תגובה הולמת

25/04/2005 | 13:15 | מאת: א ירון

לדר ערן שלום ובכן אני מבין אותך בתשובתיך החמקמקה , כי זו פרנסתיך ואין אתה יכול לפגוע במקור זה אך מכיוון שכלל רשויות הבריאות מתחמקות מטיפול במערכות ההולכה של האוויר ואין קשר כלל במסננים , כי מסננים מורכבים רק לשם מניעת חדירת אבק ולכלוך לסוללת המאדה שהוא חלק אינטגרלי ביחידת המיזוג הפנימית פה מדובר על תעלות אוויר הנושאות את האוויר המטופל , אותו אוויר שכבר עבר את תהליך הקרור ו/או החימום וסוננן ומגיע לפתחי הפליטה . כל הדרך שעושה האוויר דרך תעלות ההולכה איננו עובר כל ניקוי שוטף מפעם לפעם ושם ישנו כר ניכר להתפתחות חיידקים מסוגים שונים כמו גם ווירוסים ...... האם אתה סבור שניתן לפנות להנהלות בתי החולים ע"מ שיבצעו טיפולים שוטפים במערכות ההולכה של האוויר .... הדבר אינו ניתן לביצוע שכן מלכתחילה לא תוכננו תעלות האוויר לניקוי תחזוקתי למניעת מצב זה . כמו גם טיפולים שכאלו עלולים להיות כרוכות בעלויות כספיות אדירות .......למערכת אין את המקורות לכך ומוטב שימותו כך וכך ...... זו האמת הקשה .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)