שאלה!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/04/2005 | 21:35 | מאת: יפעת

מה הטעם במתן תרופות בהחייאה דרך הטובוס, או באינהלציה באופן כללי, אם משך הזמן ממתן התרופה ועד להשפעתה ארוך פי כמה וכמה ממשך הזמן ב I.V? העניין הוא שהתחלתי לקרוא איזה ספר לפראמדיקים שיש לי פה, וראיתי שהספיגה של תרופות דרך מערכת הנשימה איטית בהרבה מדרך מערכת הדם. למה בכלל לתת דרך מע' הנשימה אם כך? אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה,יפעת.

25/04/2005 | 02:42 | מאת: פארמדיק

יפעת שלום בדרך כלל נותנים תרופות לטובוס בהחייאה, חשוב לציין שלא את כל התרופות נותנים דרך הטובוס. הסיבה שנותנים תרופות כך, ולא דרך הוריד היא בגלל שלא מוצאים ורידים או יותר נכון לומר שאפשר לתת דרך הטובוס עד שיפתח וריד. רק בריאות

25/04/2005 | 12:23 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

המתן דרך הטובוס נעשה כאשר אין אפשרות לתת IV בדרך כלל בגלל חוסר הצלחה בהרכבת עירוי. המהירות איטית יותר בגלל הפזור הגדול. אך עדין יותר מהירה ממתן תוך שרירי. מה עוד שבזמן החיאה אין פרפוזיה ולכן אין טעם לתת דרך השריר או תת עורי. מעט מחזור הדם שאנו יוצרים העיסוי כן עובר דרך הראות. לכן, תרופות דרך הטובוס כן יעילות

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)