התעלפות פתאומית ותוצאותיה.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/03/2005 | 19:27 | מאת: אור

אני בת 25. ביום רביעי שעבר קמתי משנתי בבהלה, ולאחר 5 דקות התעלפתי ואיבדתי את ההכרה.אחי ערך לי החייאה, ולרק לאחר מיכן התעוררתי לאחר כמס' דקות, כשלא זכרתי דבר, והתחלתי להקיא, ראשי נחבל וכאב. משפחתי לקחה אותי למיון, שם ערכו לי C.T, בדיקות דם, בדיקות באף, אוזן, גרון וא.ק.ג. ונאמר לי שהכל בסדר, ושוחררתי. מאז מצבי משתפר מיום ליום, כאבי הראש יורדים בהדרגה. אך יש לי שתי שאלות: א. ממה זה קרה קרה לי? והאם זה יכול לחזור שוב? כיצד ניתן למנוע את זה? ב. מאז הנפילה, אני לא מצליחה להריח דבר וכן אין לי טעם בפה. כלומר: אני מרגישה טעמים כלליים-מר, חמוץ, מתוק וכו', אך אין לי הרגשה של הטעמים היותר מדוייקים. אורז ועוף לדוגמא, טעמם זהה. קודם המצב לא היה כך. ממה זה נגרם? והאם מצבי יחזור למצב הקודם? תודה מראש, אור.

13/03/2005 | 19:35 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הסיבות להתעלפות יכולות להיות כמה. השכיחה ביותר היא ירידת לחץ דם פתאומית עקב מעבר חד משכיבה לישיבה או עמידה. בקשר להאיבוד חוש הטעם והריח יש טעם לפנות לנירולוג לבדיקה, ולראות האם ההרגשה היא אוביקטיבית או סוביקטבית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)