שריטות/פצעים ממקור לא ידוע התייעצות.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/11/2020 | 05:59 | מאת: עומר ג'

אהלן. אז הסיפור הוא כזה. מזה תקופה ארוכה חששתי ממחלת הכלבת ואת הקלות שאפשר לחלות בה. כל פעם שהייתי מחוץ לבית תמיד היה לי בתוכי הפחד שחיה נגועה פצעה אותי איכשהו ובעקבות זאת תגרום לי לכלבת. בחודשים האחרונים היו לי מלא מקרים שמצאתי אצלי כל מיני פצעים/שריטות ממקור לא ידוע ובאותו זמן חששתי שיכול להיות שזה מבעלי חיים משוטטים(חתולי רחוב). הייתי במשרד הבריאות כמה פעמים והם תמיד שללו שהמקרים האלה יכולים להיות כלבת. בגלל שבאזור פתח תקווה ותל אביב שאני תמיד נמצא אין כלבת. לפני כמה ימים בשישי בערב הלכתי לבילוי עם חברים שלי והסתובבנו בשכונה והכל. היינו בחדר בריחה שלאחריו חזרתי הביתה. ופתאום אני קולט שיש לי מין שריטה/פצע כזה במצח למעלה בצד שמאל. ומיד נלחצתי מהסיבה שאני חושש שזה כלבת ושאולי בעל חיים נגוע גרם לזה כי זה היה אזור יחסית נטוש וגם לפני הבילוי לא היה לי את השריטה הזאת. שלא לדבר שהמקום הזה נמצא בקריית אריה שזה יחסית גם בקצה העיר. כמה ימים לאחר מכן של חוסר רוגע הלכתי למשרד הבריאות לראות מה עושים עם זה. ושם סיפרתי להם את כל הסיפור של הבילוי עם חברים שלי בשישי והם שללו שיש לי כלבת. מהסיבה שלטענתם אין כלבת בפתח תקווה ובתל אביב. וגם בגלל שאני לא זוכר שנשרטתי/נפצעתי מבעל חיים כלשהו או ממקור אחר. לא הרגשתי כאב בכלל. אני שמתי לב לשריטה על המצח במקרה בלי שאני יודע מה המקור שלה. אני חושש שאולי איכשהו בעל חיים נגוע או עטלף אפילו גרמו לזה למרות שלפי מיטב זכרוני האזור הזה לא נפגע בכלל וגם לא ראיתי שום עטלף או בעל חיים כלשהו. השאלה שלי היא האם יש סיכון לכלבת? זה שהלכתי למשרד הבריאות לא הרגיע אותי ואני חושש שיכול להיות שמפספסים אצלי כלבת ושאולי איכשהו בעל חיים כמו עטלף היה יכול לגרום לזה למרות שאני לא זוכר סיטואציה כזאת ובנוסף חודש לפני כן שמתי לב לפצע/עקיצה כזאת שלא היה לי לפני. הסיבה שאני חושש שזה יכול להיות כתוצאה מחיה נגועה הוא שזה לא היה לפני שיצאתי מהבית. ומתי שיצאתי מהבית חוץ מחתולים משוטטים שרואים ברחובות לפעמים שלא היה בינינו מגע לא זכור לי שום מקרה של תקיפה. לכן אני לא יודע מה המקור של השריטה והפצע. אני חושש שיכול להיות שבעל חיים נגוע בכלבת גרם לזה בלי ששמתי לב. השאלה היא מה אני עושה במצב כזה. אני הייתי במשרד הבריאות ואני עדיין לחוץ מהאפשרות שזה יכול להיות כלבת ושמפספסים את זה רק כי לא זכור לי סיטואציה/מקרה תקיפה של בעל חיים. כי באמת אין לי מושג מאיפה השריטה הזאת והפצע. באופן כללי היו מקרים שיש לי פצעים/שריטות בזמן שאני לא יודע מה המקור שלהם ובנוסף לכך לא זכור לי שום סיטואציה של תקיפת בעל חיים או כאבים באזור. תמיד שמתי לב לדברים האלה במקרה

30/11/2020 | 06:01 | מאת: עומר ג'

הנה קישור בשביל לצפות בתמונות של השריטות/פציעות שאני מדבר עליהם https://linkpicture.com/view.php?img=LPic5fc46d1c9e7f3783206324 הסיבה היא שאלה מלא תמונות זה למה אני שלחתי קישור אז

30/11/2020 | 06:08 | מאת: עומר ג'

שכחתי לציין שגם ביום ששמתי לב לשריטה במצח יצא מצב שאולי קיבלתי סוג של מכת חשמל באזור. אחרי שחזרתי הביתה חיברתי את המטען של הטלפון שלי לחשמל ויצא משמה ניצוץ חשמל גדול כזה. יש מצב שאולי זה יכול להיות מזה? כי אני התכופפתי כדי לחבר לחשמל והאזור של הפגיעה היה מכוון לחשמל. גם כל אזור הקרקפת שמעל השריטה אדום

לא רואה סיבה לחששות שלך מפני כלבת. נראה שאתה סובל מבעית חרדה ומומלץ לטפל בזה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)