2 שאלות בבקשה אשמח לתשובות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/09/2020 | 18:07 | מאת: מאיר

היי דר אשמח להבין 2 שאלות בבקשה האם נכונות? א.רק אם אדם מורדם ומחוסר הכרה הוא לא ירגיש מגע אך , אם הוא רק רדום ( כדור שינה, או משהו חזק) הוא ירגיש מגע? ב.אדם מורדם ולא מרגיש שנוגעים בו = מחוסר הכרה? תודה וחג שמח:)

חוסר הכרה זה מושג אחד אבל יש מספר דרגות של תגובה של אנשים מחוסרי הכרה, ועל כך יש מספר דירוגים כמו מה שנקרא Glascow Coma Scale או AVPU. חלק יגיבו למגע, חלק לקריאת שמם בקול רם, חלק לכאב וחלק לשום גירוי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)