האם גוף יכול לדחות אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/01/2020 | 03:58 | מאת: יוסי

קיבלתי טיפול אנטיביוטי לדלקת . 1 מיליגרם דרך השריר + 1 מיליגרם דרך הפה בשעות שלאחר הטיפול האנטיביוטי , היה לי השתנה מאוד מרובה במשך 4-5 שעות, השלפוחית התמלאה כול 30-40 דק לחלוטין בכמות ענקית של שתן, לא זכור לי ששתיתי כמות גדולה או חריגה לפני/בזמן הנטילה לאחר מכן זה פסק האם זה אומר שהגוף העיף את האנטיביוטיקה ישר בשתן, שהיא כבר לא יעילה או שאין קשר בין הדברים ?

איזה סוגים של אנטיביוטיקה קיבלת? המינון גם של 1 מ"ג בטוח לא נכון. קרוב לוודאי שלא היה השפעה של ההשתנה המרובה על רמת התרופה בדם אבל זה גם תלוי חלקית בסוג התרופה.

15/01/2020 | 22:52 | מאת: תודה על המענה שאלה נוספת

קיבלתי טיפול לזיבה 1 מיליגרם בזריקה לשריר של רוצפין + טיפול לכלמידיה 1 מיליגרם ב4 כדורים של 250 שנטלתי בבת אחת של אזניל האם יש סיכון שהם פשוט ״ברחו״ בשתן או שהם נשארים בדם למשך ימים שלמים לצורך הריפוי

אין סיכון. המינון של רוצפין זה 250 מג לשריר. ייתכן ונתנו לך 1 גרם גרם, זה בסדר גם. גם האזניל זה 1 גרם במקרה שלך וזה מה שנתנו.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)