שינויים בחלל הפה אחרי התחלת דאקטרין אורל ג'ל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/12/2019 | 08:48 | מאת: רינת

שלום, במשטח לשון גילו אצלי קנדידה ונתנו לי להשתמש בדאקטרין אורל ג'ל שלוש פעמים ביום..אני כבר 5 ימים שמה את הג'ל, לפני כן הלשון שלי היתה נראית נורמלית לגמרי ובצבע תקין וחלק. מהיום שהתחלתי להשתמש בג'ל הלשון התחילה להתכסות קרום לבן ולפתח בליטות קטנות, חריצים שלא היו שם קודם וכתמים שונים בעיקר בצדדים...יש לי תור לבדיקה רק למחר ורציתי לשאול האם כדאי להפסיק את השימוש בג'ל להיום או להמשיך לשים 3 פעמים עד הבדיקה מחר? כי כתוב בעלון לצרכן לא להפסיק לפני סיום הטיפול...מצד שני אני רואה שהלשון נראית יותר גרוע בכל יום. בנוסף ראיתי שבגרון נוצרו לי כתמים לבנים. מה זה יכול להיות ומה כדאי לעשות עד הבדיקה מחר? תודה רבה!

שלום רינת, החיפוי והכתמין הלבנין בד"כ מעידים על הזיהום בקנדידה ולא משנית לטיפול. קשה מאוד לתת המלצה בלי לראות מה היה קודם ומה קיים עכשיו. יש להתייעץ עם הרופא שהמליץ על הטיפול כי הוא ראה את הממצאים טרם התחלת הטיפול ולאחר מכן. בנוסף, חשוב לדעת האם קיים דיכוי חיסוני כלשהו לרבות טיפול בסטרואידים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)