גסטרוסקופיה דחופה במיון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/08/2019 | 21:12 | מאת: יוסי

באילו בתי חולים מבצעים במיון גסטרוסקופיה דחופה במקרה הצורך גם בשעות הלילה? לאחרונה הגעתי לאחד מהמיונים בבתי החולים הגדולים עם הקאות דמיות ביום חמישי בצהריים, והתברר שעל אף ההנחיות לבצע גסטרוסקופיה דחופה בתוך 24 שעות, השירות הזה לא קיים בבית החולים מיום חמישי בצהריים ועד יום ראשון בבוקר ולכן נאלצתי להמתין קרוב ל-72 שעות עד לגסטרוסקופיה מתחילת הדימום. השאלה אם בפעם הבאה שזה קורה לי בסוף השבוע, יש חדרי מיון שעדיף לפנות אליהם ושיהיו מסוגלים לבצע גסטרוסקופיה דחופה?

בדימום טרי ממערכת העיכול אמורים לבצע גסטרוסקופיה דחופה, במידה ואין יש צורך בהעברה לבית חולים אחר. השאלה האם הרופאים התרשמו שהדימום טרי ומצריך את הפעולה המיידית. בהחלטה יש מספר גורמים שונים, כך שאי אפשר להחליט מרחוק.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)