שריטה מסנאי מעופף מונגה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/07/2019 | 14:15 | מאת: מלי

שלום, לאחיין שלי יש סנאי מעופף מתיאלנד ששרט אותי ביד יש לי מעט נפיחות מהשריטות בעור האם זה מסוכן? יש צורך לעשות טטנוס או חיסון אחר?

שלום מלי, עקרונית צריך לשים לב במידה ומתפתחים סימנים זיהום משני כגון חום מקומי ניכר, אודם ורגישות. במידה ולא קיבלת טטנוס בעשר שנים האחרונות אז מומלץ. לגבי כלבת, סביר להניח שלא, אבל מומלץ להתקשר ללשכת הבריאות המחוזית באזור מגורייך ולהתייעץ איתם, הם המוסמכים הבלעדיים בהחלטה הזאת. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)