שוב בקשר לנשיכה על ידי חולדה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/03/2019 | 10:08 | מאת: מיה

שלום רב ,,, הלכתי היום למשרד הבריאות סיפרתי על המקרה ,, הרופאה התרשמה שאין צורך בחיסון כלבת אלא רק חיסון טטנוס שנתנו לי שם ישר . לדברי הרופאה חולדת מעבדה המוחזקת במשרד אינה מהווה סכנה לכלבת כי בדרך כלל צריך שחיה תנשוך את החולדה כדי להדביק אותה ובכלל אם זה יקרה החולדה לא שורדת את התקיפה ומתה . אני עדיין לא רגועה ,, איך אפשר להיות בטוחים שאכן לא נדבקתי במחלה קשה ?

את בטוחה. משרד הבריאות נוקט בקריטריון נוקשה והוא יחסית ליברלי עם חיסון נגד כלבת בכל מקרה שיש בו ספק קלוש אפילו. אין לך מה לדאוג לגבי הכלבת. בכל מקרה כדי שתהיה בטוחה תעקבי אחרי החולדה, במידה והיא ממשיכה לחיות מעבר ל- 10 ימים את בטוחה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)