התעלפות ותחושת עירפול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/09/2018 | 18:20 | מאת: דור

ד"ר שלום רב, לא כל כך יודע לאיזה פורום לשייך את השאלות: בן 30 בריא ולא נוטל תרופות, לפני כשבוע וחצי התעלפתי במהלך יום שגרתי, דבר שהפתיע אותי מאוד, התאוששתי מהר, אך מאז אני מרגיש סוג של סחרחורות ( אך לא חדר מסתובב), תחושת היי ועירפול שפוגע בסדר היום, כאבי ראש לא חזקים אך חדים כולל כאב בצד שמאל של הצוואר ןלחצים על העורף. ישנו עבר של מחסור ב-B12, אך הפעם בדיקות הדם חזרו תקינות כולל תפקודי בלוטת התריס, בבדיקת אקג שנעשתה היה דופק נמוך באופן יחסי ( 56BPM), קיבלתי הפניות לאאג ולנויורלוג, אך מטבע הדברים יש לפחות חודש המתנה, עד אז- מה הסיבות האפשריות ? ממה זה יכול לנבוע ? זה פוגע לי בסדר היום, בשגרת העבודה וכו'. אני מציין זאת אך אל יודע אם יש קשר-היציאות שלי כבר שלושה שבועות לערך לא סדירות ומימיות, האם יש קשר בין הדברים ? תודה רבה וחג שמח !

דור שלום, התלונות שציינת אומנם מפריעות מאוד לאיכות החיים אך ברוב המקרים קשה מאוד להגיע לאבחנה ספציפית והן חולפות לבד כשהן התחילו. מומלץ לעבור בדיקות דם מקיפות בקופ"ח, במידה והתלונות ימשכו זמן רב לשקול הדמיה מוחית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)