סיבות להמוגלובין נמוך אצל אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/09/2018 | 23:10 | מאת: רחל

שלום בת 69. סובלת מלח"ד, וכן סוכרת גבולית/קלה. מטופלת בתרופות ללח"ד ולסכרת. בשנים האחרונות ערכי ההמוגלובין מתחת לנורמה. 10.90-11.40 (כשהנורמה היא 12-16) כ"כ ההמטוקריט גם מעט מתחת לנורמה לאורך כמה שנים. ברזל - 73 פריטין - 177 אלו סיבות יכולות להיות להמוגלובין והמטוקריט נמוכים כשרמת הברזל והפריטין תקין? האם זו בעיה המטולוגית או דימום סמוי כלשהו? (לא נעשה בדיקת קולנוסקופיה אף פעם) , או שיכול להיות שאין כל בעיה? תודה

שלום רחל, זה נושא מאוד רחב, הסיבות יכולות להיות רבות ושונות. ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי המקרה הספציפי שלך. בכל מקרה את גבולית מבחינת המדד, ובמידה וזה יציב מזה מספר שנים לא בטוח שיש צורך בבירור כלשהו. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)