גירוי בגרון כבר שבוע ושיעול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2018 | 04:43 | מאת: דניאל

שלום. יש לי כבר 5-6 ימים גירוי בגרון הרגשה של עיקצוץ כאילו תקוע לי גרגר אבק בגרון וזה גורם לי כל כמה שניות להשתעל. אין לי חום אבל מר לי בפה אין לי טעם טוב בפה ובהתחלה ביום יומיים הראשונים היה לי פצע בפה. הפצע עבר לא כואב לפחות. אבל הגירוי לא משתפר לא עובר היום עכשיו אני משתעל וכואב לי כל החזה והצלעות. מה לא ניסיתי ? פלחי לימון למצוץ ולאכול תה עם לימון ודבש כל הכדורי מציצה למינהם. אפילו סירופ. אבל כלום לא עוזר והשיעול רק כואב יותר ויותר. מה אפשר לעשות אם בכלל ? האם רופה משפחה יכול לתת אנטיביוטיקה במקרה כזה ? האם אנטיביוטיקה תעזור ? אני כבר לא ישן 4 ימים רצוף אני ער בלילות. תודה על העזרה.

שלום דניאל, נשמע לפי התיאור שאתה סובל מזיהום וירלי, הבעיה עם השיעול שהוא עלול להמשך שבועיים עד 3 שבועות ואין הרבה מה לעשות. לגבי הכאבים בחזה, הם משניים לשיעול ויש לקחת נגד כאבים. האם יש צורך באנטיביוטיקה? קרוב לוודאי שלא, אבל יש צורך בהסתכלות בגרון כדי לשלול דלקת גרון שמצריכה טיפול אנטיביוטי והאזנה לראות, כך שבכל זאת מומלץ לפנות לרופא המטפל. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)