נפילת תינוק בן 9 חודשים ממיטת ההורים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/05/2018 | 04:46 | מאת: אמא

שלום, בני בן 9 חודשים, נפל ממיטתי במהלך הלילה אני לא זוכרת את צורת הנפילה אך זוכרת שמצאתי אותו על הבטן ברצפה. גובה המיטה 60 ס"מ. לאחר הנפילה הוא בכה דקה שתיים ומיד נרגע. השארתי אותו ער במשך שעה ובדקתי שהוא מגיב לצלול עם, מחייך, משחק וזוחל. ב"ה הכל היה נאה תקין ולאחר שעה פלוס נתתי לו לישון. האם הייתי צריכה להתנהג אחרת? האם צריך לראות למיון או לרופא או שמעקב של 24 שעות זה מספיק? תודה

שלום, בגיל הזה יש צורך בנקיטת כל אמצעי למנוע נפילה מהמיטה, 60 ס"מ לתינוק בן 9 חודשים זה גבוה רב ועלול לגרום לפגיעות קשות, במקרה הזה המזל היה לטובתכם, אנא להשמר מעכשיו והלאה. אם הילד נראה טוב וחיוני, ואין סימני חבלת ראש (נפיחות, המטומה, חתך...) מספיק מעקב, במידה ויחול כל שינוי במצבו כגון ישנוניות בזמן לא רגיל, הקאות, אדישות.. יש לפנות מיידית לבדיקה רפואית. כל טוב

06/05/2018 | 10:34 | מאת: אמא

תודה ד"ר על התשובה! כמה זמן צריך להיות המעקב? והאם ישנם עוד סימנים שאני צריכה לשים לב אליהם?

בעיקרון 6 שעות מעקב צמוד. לאחר מכן חיים רגיל, במידה ושמים לב למשהו חריג אז פונים לרופא. בעיקרון סימנים נוירולוגים כפי שהזכרתי: הקאות, כאבי ראש, חולשה ממוקדת באיברי הגוף, ישנוניות, אדישות..

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)