בעיה לא רגילה.........................

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/04/2018 | 21:47 | מאת: אניה

שלום רב למומחה האם במקרה שיש לאדם חשיפה למתכות ממקום עבודה ו/או הרעלה מכוונת ועדיין הגוף לא מצליח להתאושש מכך האם יש אפשרות לבצע כמה טיפולי סינון הדם במכונה דיאליזה ולא על ידי קילציה. האם הדבר נעשה בבית החולים בעבר. היה לי ארסן מוגבר לפי בדיקות בטוקסיקולוגיה רמב"ם לא קיבלתי שום טיפול . מה זמן מחצית החיים של ארסן ? תודה רבה

השאלה כללית מדיי, זה תלוי בסוג החומר, והאם החשיפה היא אקוטית או כרונית, מה התסמינים, והאם החומר מפונה על ידי הכליות או לא, לא כל חומר ניתן לפינוי על יד דיאליזה. אני לא מומחה לטוקסיקולוגיה. ניתן לבדוק באינטרט זמני מחצית חיים ותסמיני הרעלות שונות. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)