פעימות מוקדמות לחוץ ומודאג

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/03/2018 | 18:20 | מאת: עמרי

ד"ר שלום רב. מאז שאני זוכר את עצמי סבלתי מתופעה של ״ הרגשת פעימות הלב״ ( פלפיטציות) אבל זה מעולם לא הפריע לי ולמדתי לחיות עם זה. הייתי כדורגלן מקצועי בעברי, עברתי בדיקות רבות במהלך הקריירה, כולל אולטרסאונד לב ואקו לב. הכל היה תקין לשמחתי. בשנים האחרונות החלו להופיע גם פעימות מוקדמות שכן אובחנו אצל קרדיולוג אך שלל סיבה לדאגה ואפילו הורה לי לחזור לשחק באופן מקצועי. אני מרגיש בזמן האחרון שהתופעה מחמירה וזה קורה לעיתים קרובות במהלך היום.. רציתי לשאול מה ניתן לעשות האם יש מקום לבדיקות חוזרות ומה יכול להחמיר את התופעה? למשל צריכת קפאין מוגברת?

עמרי שלום, פעימות מוקדמות בעיקר לא טומנות בחובן סכנה, יש מצבים של פעימות מוקדמות בתדירות גבוהה מאוד אז זה מצריך טיפול בחלק מהמקרים. במידה ואתה סובל מזה בתדירות גבוהה במהלך היום הייתי ממליץ לחזור על בדיקת הולטר לב. כמו כן בדיקה של תפקוד בלוטת התריס והפחתה בצריכת קפאין במידה ואתה צורך הרבה ושינה טובה. ניתן גם כן לנסות טיפול תרופתי שעוזר בחלק מהמקרים. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)