אכילת זיתים שהושרו בבית בסודה קאוסטית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/12/2017 | 22:04 | מאת: טלי

אבא שלי אדם בן 71 אכל זיתים שהוכנו בבית אשק הושרו בסודה קאוסטית לכבישה מהירה.כבר 5 ימים הוא משלשל ללא הפסקה.היינו במיון כל התקינות תקינות. האם יש מקום לדאגה?

סודה קאוסטית הנא חומר בסיסי קורוזיבי מסוכן, משמש בעיקר בתעשיות ניקיון וייצור. משתמשים בו גם בתעשית המזון, בשימור זיתים משמש לצורך ריכוך הזיתים. במינונים נמוכים כפי שזה נמצא במזון הוא איננו מסוכן. לגבי המצב הספציפי אצלכם, לא ברור מה הריכוז של החומר, אבל נראה שהשלשול לא קשור, במיוחד אם אחרים אכלו ולא סבלו מבעיה בדרכי העיכול. בכל מקרה, במידה ומדובר בשלשול בלבד, ניתן להמתין. באם יופיעו כאבי בטן עזים או דברים חריגים יש לפנות לבדיקה חוזרת של רופא. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)