טיפול אנטיביוטי בחילות הקאות וחולשה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/07/2017 | 10:36 | מאת: גלית

שלום. עקב הליקובקטר אני נוטלת מוקסיפן קארין ואומפרדקס בוקר וערב. ביום השני התחילו לי הקאות צהובות מיימיות מדי פעם לרוב בחילות וחולשה. האם אלה תופעות לוואי של הטיפול?

גלית שלום, התופעות שאת מציינת בהחלט יכולות להיות משניות לטיפולים שקיבלת, סביר יותר ממוקסיפן או קארין. ניתן לתת צ'אנס עוד יום ואז לעתים התופעות דועכות או לבקש מהרופא לתת טיפול חלופי.

25/07/2017 | 13:43 | מאת: גלית

תודה על תשובתך המהירה. האם אמורות להיות תופעות אלו עם טעם מר בפה ואמורות לחלוף?

בבקשה. לגבי הטעם המר בפה זה יכול להיות משני ל"קארין" (Clarithromycin בשם הגנרי), בשימוש בתרופה הזאת מתוארים שינויי טעם זמניים אצל 10-15% מהאנשים. במידה והתופעה מאוד מפריעה ניתן להחליף את הטיפול בקארין בטיפול ב- Levofloxacin.

01/07/2020 | 11:30 | מאת: הילה

היי קראתי כאן שהגבת למישהי על תופעות לוואי של מוקסיפן וקארין גם לי יש תופעות לוואי מהכדורים אני רק שותה שלוק של מים כולי מתמלאת עם בחילות וחומציות עדיין למרות הנקסיום ברמה שאני שותה את המוקסיםן וצריכה לחכות עוד שעתיים לקחת את הקארין כי אני לא מסוגלת האם התופעות האלה חולפות? אני נורא חרדתית ופוחדת

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)