טרמדקס ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/06/2017 | 12:36 | מאת: or

שלום רב, אני סובלת מכאבי גב ודלקות בשרירים ובמפרקים ב- 3 שנים האחרונות ולכן אני לוקחת כשנה ברצף משכך כאבים מסוג טרמדקס במינון ממוצע של 400 מ"ג ביום. בגלל כאבי הדלקת וגילי המתקדם 45 נשלחתי לעשות בדיקות דם מסוג: גלוקוז,ויטמין בי12, ספירת דם כללית, אלקטרוליד NA + K , אנדו הורמון TSH , LIPID PROFILE UREA CREATININE (GOT (AST השאלה שלי: כמה זמן נשארת בגוף המנה האחרונה של הכדור-טרמדקס במינון 400 מ"ג? והאם זה משפיע על תוצאות הבדיקות הנ"ל גם אם אני בצום של 12 שעות וגם ללא הכדור? ב- 12 שעות הללו? תודה מראש אור

אור שלום, ללא קשר לכמה זמן נשארת המנה האחרונה של טרמדקס, התרופה לא משפיעה על תוצאות הבדיקות שעברת או אמורה לעבור. מבחינת כמה זמן המנה האחרונה נשארת בגוף זה תלוי באיזה תרכיב של טרמדול את משתמשת, האם מדובר בטרמדקס פלאשטאבס 50 מג, או טרמל OD או תרכיבים אחרים, לכל תרכיב יש "התנהגות" אחרת מבחינת זמן מחצית חיים ושאר המאפיינים הפרמקולוגיים. חוץ מזה, הרושם שקיבלתי הוא שלא עברת בירור מספק לסיבה של הכאבים והדלקת, האם את במעקב של ראומטולוג?

18/06/2017 | 18:01 | מאת: אור

אתה צודק. אני צריכה ללכת לראומטולוג לאחר בדיקות הדם. הייתי אצל אורטופד שעשה לי 2 זריקות דיפרוספאן 10 מ"ג שהשנייה לא עזרה ועכשיו הדלקת חזרה בחצי גוף צד שמאל. במיון קיבלתי לתוך עירוי וזה היה הכי יעיל ונספג הכי טוב.(יש לי בעיותספיגה בקיבה) לאחר העירוי היה לי שקט מדלקות כמעט שנה שלמה. אבל האורטופד וגם רופאת המשפחה לא יכולים לתת לי בעירוי ואני נאלצת לספוג תופעות לוואי חמורות גם בקיבה ואי ספיגה טובה של החומר הפעיל. בקיצור, אני סובלת מאוד והכאב הדלקתי חמור יותר במנוחה-סוג של בעירה בלתי נסבלת. אני כמעט במינון המקסימלי היומי של טרמדקס פלאשטב 50 מ"ג שזה 8 כדורים ביום (לקחתי 7 ביום). ובגלל שהגוף שלי התרגל לחומר זה לא משפיע מהר כמו בהתחלה ואני לא יודעת לאיזה משכך כאבים להחליף, לפחות לצורך הפסקה. האם אתה יודע לאיזה משכך כאבים ניתן להחליף? ומה עוזר לכאב הדלקתי? תודה מראש אור

הנושא של טיפול בכאבים הינו נושא רחב מאוד, אבל לנסות לשלב לפחות זמנית תרופה ממשפחת ה- NSAIDS במידה ואין לך בעיה לבבית או כלייתית, קיימות תרופות רבות מהמשפחה הזאת, לכן יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל שיבחר עבורך את התרופה הכי מתאימה. כמובן אפשר "לשדרג" לאופיאטים/אופיואידים אבל לא הייתי ממהר לעשות כך. הכי חשוב לעבור בירור מקיף ולנסות להגיע לאבחנה הספציפית ואז להתוות את הטיפול בהתאם בצורה מקצועית ונכונה יותר.

23/06/2017 | 16:39 | מאת: אור

שלום, הוחלף לטרמדקס 300 מ"ג OD. אתמול בערב לקחתי כדור 1 ואחרי כ- 4 שעות הקאתי הכל כולל האוכל. התעוררתי בצהרים ולא הספקתי לראות רופא. יש לי כאבים בקיבה וחולשה כללית. ועדיין התכווצויות שרירים לא רצוניים בכל צד שמאל של הגוף. (כנראה תופעת לוואי של הטרמדקס) השאלה שלי: מה לדעתך יכול להקל עליי כרגע? (מאתמול בערב אחרי שהקאתי לא לקחתי שום כדור נוסף) תודה מראש אור

שלום אור, בשלב הזה אפשר לחזור לטרמדקס פלאשטבס מתחת ללשון, עד שיעבור זעם לחלוטין. הייתי מוסיף ארקוקסיה או אטופן אבל כעת בגלל הכאבים באזור הקיבה הייתי מחכה עם זה קצת, מתחיל טיפול באומפרדקס/לוסק למשך מספר ימים ואז מתחיל את הארקוקסיה/אטופן.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)