שאלה לגבי מדוכאי חיסון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/06/2017 | 08:44 | מאת: Laura

שלום רב אני חולת סרקואידוסיס ומטופלת במטרוטקסט ופרדניזון לדיכוי מערכת החיסונית . בגלל סוג השיעול שלחו אותי לעשות בדיקת נוגדני שעלת . יצא תקין . השאלה שלי היא : אני באה ממדינה שלא מחסנת לשעלת ,אם מערכת החיסונית שלי מדוכאת איך יהיו נוגדני שעלת ? האם יכול ליהיות שאני חולה בשעלת ולא מופיע בבדיקת הדם ?

שלום לאורה, אומנם זאת לא שאלה של רפואה דחופה אבל בגדול קיימות רמות שונות של דיכוי חיסוני, נדיר שיש דיכוי חיסוני עד כדי כך שהגוף ללא ייצר נוגדנים כלל. במקרה שלך זה לא אמור להיות עד כדי כך קשה לכן אם הבדיקה הייתה שלילית הסבירות שאת סובלת משעלת נמוכה מאוד. יש צורך בתשאול רפואי ממצה לגבי משך השיעול, אופי השיעול, האם אנשים אחרים בסביבה משתעלים, האם היה חום גבוה..... כמו כן צילום חזה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)