האם יש אפשרות שמדובר בשלבקת חוגרת?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/03/2017 | 00:32 | מאת: רחלי

שלום בת 70 סובלת מזה כמה ימים מכאבים עזים במרכז הגב, עמוד שדרה גבי. עברה בירור של רנטגן, CT, MRI, ולא מצאו ממצאים שיכולים להסביר את זה. הכאבים נמשכים על אף משככי כאבים חזקים. האם יש סיכוי שמדובר בכאבים על רקע של שלבקת חוגרת? כאבים שנובעים משלבקת חוגרת, זה בא ביחד עם פריחה באותו מקום של הכאב? (כי אצלה אין פריחה במקום) הנזק העצבי שיש בשלבקת חוגרת, זה משהו שניתן לראות סימנים שלו ב - MRI? תודה

15/03/2017 | 07:43 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום רחלי אכן שלבקת חוגרת אמורה להתבטא על ידי כאבים ותפרחת אופיינית לזיהום, אך במידה ואכן היה זיהום בעבר זה יכול להתבטא על ידי כאבים ללא תפרחת, אבל בנקודות עצבוב מסויימות, כך שמומלץ לפנות אל רופא נוירולוג לבדיקה והוא יחליט האם יש צורך בטיפול תרופתי, היות וניתן לטפל בכאבים על ידי תרופות שונות במידה ואכן מדובר באותה אבחנה בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)