סיבוך בניתוח להורדת טחורים פנימיים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/03/2017 | 00:59 | מאת: O.w

שלום, אדם עם טחורים פנימיים. עקב מחלת סכרת, נמסר על ידי בית החולים שנעשה פתח קטן להורדת הטחורים. יום למחרת האדם בוכה מכאבים, מובא לחדר הניתוח ומודיעים על זיהום ברמות גבוהות והופך להיות מונשם עם כאבים כל הזמן. נמסר כמו כן, שהיו חייבים להסיר את האשכים עקב הזיהום, והורדת חלק מהעור לצורך שטיפת הזיהום. וכמובן החזרת העור לחולה סכרת תהיה בשלבים. שאלתי, עקב מה יכול להיגרם זיהום ברמה גבוהה שיכול להביא לקריטת חלקים מהגוף ? והאם יש קשר בין זיהום לבין קריטת האשכים ? תודה

02/03/2017 | 08:50 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אינני כירורגית, כך שקשה לי למנות את הסיבוכים שיכולים לקרות בעקבות הניתוח הספציפי הזה, אך סוכרת הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות זיהום, בעיקר אם לא היתה מאוזנת לפני ותוך כדי הפעולה. יתכן כי פיתח זיהום נמקי נרחב שעירב ביניהם גם את האשכים, מה שיכול להוביל לשוק ספטי ומכאן לקריסה רב מערכתית. על מנת לקבל מידע מדוייק מומלץ לשוחח עם הכירורג והאורולוג. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)