תוצאות בדיקת CMV בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/01/2017 | 01:51 | מאת: נועה

שלום בהריון, כעת בערך בשבוע ה- 24. לפני כ -10 ימים עשיתי בדיקת דם, ומצ"ב קישור ישיר לתמונה של התוצאות. בהריון קודם לפני כ-4 שנים, היה לי CMV בזמן ההריון, ולתינוקת היה CMV מולד, אך לשמחתי כל הבדיקות היו תקינות וההתפתחות תקינה. בבדיקת הדם העדכנית, כתוב: CMV-IGM BORDERLINE בהמשך מופיעים עוד נתונים בקשר לזה. רציתי לדעת במה מדובר מה המשמעות של תוצאה גבולית? האם זה מעיד בוודאות על הדבקה? והאם ניתן לדעת מתי היתה ההדבקה? מה משמעות הנתונים שבהמשך? האם זה יכול להסביר את החולשות שהיו/ויש לי ? נדרשת בדיקה חוזרת? והאם קיים סיכון לעובר או שאם היה לי CMV בעבר, אז אין בעיה? קישור ישיר לתמונה של התוצאות: https://srv214.gif.co.il/images/559282cmv.jpg תודה רבה

31/01/2017 | 11:06 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום נועה ראשית, לא ניתן היה לפתוח את הלינק ששלחת שנית, כאשר קורית הדבקה ראשונית אצל האם בשליש האחרון של ההריון, הסיכון להעברה דרך השיליה הוא גבוה יותר, אולם, הסיכון לפגיעה עוברית הוא מאד נמוך, כפי שנוכחת לראות כי ההתפתחות של התינוקת היתה תקינה, אך עדיין מומלץ לעקוב אצל רופא ילדים היות ולפי נתונים קיימים, אצל 10-15% מהילדים שנולדים אסימפטומטים, בהמשך יכולות להופיע בעיות התפתחותיות בכל הנוגע למערכת העצבים, ראייה או שמיעה. שלישית, בניגוד להדבקה ראשונית אצל האם, הדבקה חוזרת אינה מסכנת מאד את העובר וכאשר היא קורית, אז רק כ 5-10% מהתינוקות נדבקים והם אינם סימפטומטים בלידה, אך שוב, בהמשך יכולות להיגרם בעיות התפתחותיות רביעית, ישנם שני נוגדנים בדם ששייכים אל מערכת החיסון והם פועלים כנגד הוירוס והם IgM ו IgG כשהראשון יכול להיות חיובי בדם עד כ 9-12 חודשים לאחר ההדבקה החריפה ואף לעלות כאשר קורית הדבקה חוזרת כשבניגוד אליו, הנוגדן השני אמור להיות נמוך מאד בזמן הדבקה חריפה, לכן מאד חשוב לבדוק את שניהם על מנת להבדיל בין זיהום חריף וכרוני כדאי מאד לפנות אל רופא הנשים עם הנתונים ובדיקות הדם לצורך החלטה על המשך מעקב הרצוי בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)