כולסטרול וטריגליצרדים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/05/2010 | 14:15 | מאת: ירון

שלום יש לי כמה שאלות לגבי כולסטרול וגליצרידים האם כולסטרול מגיע לגוף רק ממזון מן החי/מחלבונים? אני מדבר על המקור מחוץ לגוף ולא מתוכו. כלומר למי שהטריגליצרידים נמוכים והכולסטרול גבוה האם נכון להסיק שהבעיה אינה נובעת מאכילת יתר של פחמימות אלא דווקא מצריכת מזון מן החי? ואם נאמר שלמרבה הפלא אותו אדם אינו צורך במיוחד מזון מן החי נותר רק להסיק שהכולסטרול הגבוה מקורו מתוך הגוף? האם נכון שכולסטרול מגיע מבחוץ רק 30 אחוז ומהגוף 70 אחוז? על פי נתונים אלו האם אותו אדם אינו צריך לשנות תזונתו רק להוסיף לתפריט מרכיבים שיפרקו את הכולסטרול הגבוה? ולגבי טריגלצרידים הבנתי שמקורם בפחמימות אך האם גם אותם הגןף מייצר בכמויות גבוהות כמו את הכולסטרול ? ולשאלה אחרונה האם אפשר להמליץ למבוגר שאובחן ברמת כולסטרול גבוהה 256 לנסות תחילה כולסטרן תה לחודש לפני שימוש בכדור? הבנתי שלא תמיד קל לאתר את הכדור הנכון את האנזים המתאים... אשמח לתשובה מהירה תודה שוב

03/05/2010 | 11:07 | מאת:

ירון שלום, תזונה המעלה ערכי כולסטרול הינה רק תזונה שמקורה מהחי בעיקר מאיברים פנימיים כמו כבד למשל, גבינות שמנות ועוד. כולסטרול אינו מצוי בצומח. לכולסטרול גבוה סיבות רבות ומגוונות, הכוללות בין היתר: תזונה לא נכונה, חוסר בפעילות גופנית, עודף משקל, עישון, נטילת תרופות, כבד שומני, נטייה גנטית – עודף ייצור של הכבד, הריון, נטילת גלולות למניעת הריון, תת פעילות של בלוטת התריס, לחץ ועוד.. על מנת שאוכל להמליץ למבוגר עם כולסטרול 256 על הטיפול המתאים ביותר עבורו, אבקש לדעת: מהו גילו? האם הוא נוטל תרופות כלשהן? מהם ערכי הכולסטרול הרע? הטוב? והטריגליצרידים? האם הוא מקפיד על תזונה נכונה? האם עוסק בפעילות גופנית? והאם הוא סובל מבעיה בריאותית נוספת? ניתן ורצוי לטפל בכולסטרול גבוה על ידי שמירה על אורח חיים בריא (הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה) לפני שפונים לפיתרון התרופתי הכימי. הנני תזונאית בחברת סולגאר – סופהרב ועל כן אין לי נסיון טיפולי עם תה כולסטרן אך כפי שכבר אמרתי אשמח להמליץ עם תוספי תזונה טבעיים אחרים איתם יש לי נסיון רב. בריאות שלמה, הדר

13/05/2010 | 23:08 | מאת: ירון

ראשית תודה רבה על התשובה המקיפה.הארת מאוד את עיניי. לגבי אמא שלי -הכולסטרול שלה 256 היא אמורה להתקרב לגיל 70 הכולסטרול הטוב שלה 64 הטריגליצרידים מתחת ל150 בנוסף היא סובלת משיוגרן. כמו כן היא אינה מרבה באכילת חלבונים כלל -גבינות וחלקים פנימיים וכו היא שומרת על תזונה בריאה נטולת מלח סוכר ותיבול או טיגון פעילות גופנית בעבודות הבית ומעט הולכת . האם ניתן לומר שאצלה הכולסטרול נובע מתוך הגוף ולא מתזונה לקויה? האם במצבה ניתן להתחיל טיפול טבעי להורדת כולסטרול לפני הכימי? האם כדאי לה להשתמש בקיו 10? בתודה רבה מראש ירון.