צורות חומרים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/02/2010 | 10:41 | מאת: יוסי

רציתי לדעת קודם כל למה מתכוונים כשאומרים צורה יבשה של חומר/ויטמין כלשהו? כלומר כל צורה שהיא לא נוזל? אני לא מבין.. לעומת זאת מהי צורה מסיסה בשומן אשמח לקבל הסבר מקיף כי זה מבלבל. תודה מראש.

07/03/2010 | 14:44 | מאת:

יוסי שלום, ויטמינים בצורה יבשה הינם בדרך כלל וויטמינים מסיסי שומן שהחומר הפעיל מוגש בצורתו היבשה (ייבשו אותו לאבקה) - ולכן מתאים גם לאנשים המתקשים בספיגת שומנים, ללא תלות בנוכחותו של מזון שומני. ויטמינים בצורה שומנית הינם ויטמינים המסיסים בשומן כמו למשל A,D,E,K המופיעים בצורתם השומנית המקורית. בנוסף, קיימות כמוסות צמחיות (ללא ג'לטין) וכמוסות רכות SOFTGEL המופקות בדרך כלל מג'לטין. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע מקסים, הדר