משתתף במחקר של אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/02/2010 | 17:06 | מאת: shkool

שלום! אני משתתף בניסוי מזה כשבועיים הבודק את הקשר בין צריכת אומגה 3 והקלה על חרדה חברתית. כמות ההקפסולות שאני לוקח ביום נראת לי קצת מוגזמת, כששאלתי את החוקרת לגבי הדבר היא אמרה לי שזאת הכמות שהשתמשו בה במחקרים קודמים ושאין לי מה לדאוג... אני בכל זאת קצת חושש ורוצה לקבל חוות דעת נוספת.. אני לוקח 6 קפסולות ביום(2 בכל פעם), בטופס ההסכמה של הניסוי כתוב כי סך המינון ליממה הוא DHA 1800mg וEPA 252mg... גם הכמות נראת לי מוגזמת וגם היחס בין הDHA והEPA, האם ישנו סיכון כלשהו בנטילת מינון ויחס זה?

14/02/2010 | 18:30 | מאת:

Shkool שלום, לאדם בריא אין כל מניעה ליטול מינונים של 2052 מ"ג אומגה שלוש (1800+252) ביום, אלא אם נוטלים במקביל גם מדללי דם במינונים גבוהים יחד עם ויטמין E במינון הגבוה מ 400 מ"ג, וגם אז, לא בהכרח צריך להיבהל אלא רק להיוועץ ברופא. לקריאה על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 בריאות שלמה ובהצלחה, הדר