FERROGRAD FOLIC ומזון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

06/12/2009 | 18:02 | מאת: מישי

שלום רב, בשל אנמיה הנובעת מהמוגלובין של 11.6 ופריטין 9.0, נרשמו לי כדורי פרוגרד-פוליק, כדור ביום. הרופאה והרוקחת נתנו לי הוראות שונות לגבי הלקיחה: הרוקחת אמרה להפריד כשעה-שעתיים מחלב ולקחת כחצי שעה לאחר האוכל בגלל תופעת לוואי אפשרית של כאבי בטן, והרופאה אמרה משהו על הפרדה מביצים ואולי גם עוד משהו... זה היה מהיר מדי... ולקחת כחצי שעה לפני האוכל. מהי ההנחיה הנכונה ללקיחה על מנת שהכל יספג כמו שצריך? כמו כן, מאז שהתחלתי לקחת יש לי לפעמים שלשול, האם זה קשור או מפריע לספיגה? תודה מראש.

07/12/2009 | 17:38 | מאת:

מישי שלום, פרוגרד פוליק הינה תרופה המכילה ברזל וחומצה פולית ומסייעת למניעת חסרים של שני אלו. תופעות הלוואי השכיחות בתרופה הן: אי נוחות במערכת העיכול, שינוי בתדירות היציאות, עצירות, שלשול, הקאות, בחילות, כאבי בטן ולעיתים צואה שחורה. ברזל נספג בצורה טובה יותר כאשר נוטלים אותו על קיבה ריקה אך במידה ועקב נטילתו נוצרות תופעות לוואי במערכת העיכול אזי יש ליטול אותו אחרי האוכל. יש להפריד מרחק של שעתיים בין נטילת פרוגרד פוליק לבין אכילת מוצרי חלב וביצים. אם תופעות הלוואי מפריעות לך ולא נוח לך להפריד את התרופה ממוצרי מזון שונים את יכולה לעבור ליטול ברזל עדין וחומצה פולית של סולגאר אשר לא גורמים לתופעות לוואי ואין צורך להפרידם ממאכלים שונים. ברזל עדין (Gentle Iron) של סולגאר מכיל ברזל מסוג ביסיגליסינאט הקשור ל 2 מולקולות של החומצה האמינית גליסין. ברזל זה אינו גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול (כאבי בטן, עצירות וכו') האופייניות לברזל הקיים בשוק, ספיגתו אינה תלויה בחומציות הקיבה ועל כן ניתן ליטול אותו יחד עם ארוחה חלבית ועם ביצים. בנוסף, ספיגתו מאפשרת נטילת מינון הנמוך ב 75% מאשר ברזל סולפאט. יש ליטול 3 טבליות ביום בין הארוחות למשך חודש ולאחר מכן לרדת ל2 טבליות ביום. כמו כן, יש ליטול חומצה פולית המכילה 800 מק"ג, פעם אחת ביום עם הארוחה. (אין צורך להפריד ממזונות כלשהם). לקריאה על ברזל עדין: http://solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=240 לקריאה על חומצה פולית: http://solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=369 בריאות שלמה, הדר