בכמה אחוזים משפיעה התזונה על רמת הכולסטרול?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/11/2009 | 17:24 | מאת: רפי

הכולסטרול הרי בכלל מיוצר בכבד. לא בקיבה. אם כך, מה באמת השפעת התזונה על רמות הכולסטרול בדם?

לקריאה נוספת והעמקה
30/11/2009 | 15:34 | מאת:

רפי שלום, הכולסטרול מגיע לדם משני מקורות: ייצור עצמי בכבד ומהתזונה. ב- 85% מהמקרים, הגורם לעודף כולסטרול בדם הוא חוסר איזון בסינתזה שלו בכבד. כמות הכולסטרול בגוף נקבעת ע"י שלושה מרכיבים: o ייצור האנדוגני (ייצור עצמי) – המקור העיקרי לכולסטרול. o כולסטרול המגיע מהמזון ומידת ספיגתו בגוף. o מידת סילוקו של הכולסטרול מהגוף – הפרשתו נעשית דרך סילוק מלחי המרה בצואה. סיבות נוספות לכולסטרול יכולות לנבוע מנטילת הורמונים, הריון, כבד שומני, חוסר בפעילות גופנית ועוד. בכל מקרה של כולסטרול גבוה יש לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה וסדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. בריאות שלמה, הדר